Supplier Management = Performance Management 

Er is geen bedrijf of huishouden in Nederland dat niet aan performance management doet waar het de levering van energiediensten betreft.

Performance ManagementWe meten nauwkeurig de hoeveelheid gas en elektriciteit die we verbruiken. We controleren en evalueren dat ook regelmatig (“iets meer dan vorig jaar maar okay, het was een strenge winter”).

Het mes van monitoren van de prestaties snijdt aan twee kanten. De leverancier kan er van overtuigd zijn dat hij betaald krijgt wat hij levert en wij weten dat we geen cent teveel betalen.

Bijzonder is dat we de kwaliteit van de levering niet meten en evalueren. Dat komt omdat de technische prestaties van onze energiemaatschappijen al tientallen jaren op een dergelijk hoog niveau staan dat wij er blindelings op vertrouwen dat er ook daadwerkelijk 220V geleverd wordt en niet bijvoorbeeld 180V.

Die 220V vinden wij vanzelfsprekend maar die 180V vinden ze in grote delen van Afrika en in de sloppen van Bombay nog een heel normale kwaliteitsafwijking!

Bij outsourcing van ICT, het facilitair bedrijf, HR etc. blijkt dat veel organisaties de geleverde diensten niet meten, niet controleren niet evalueren of dat laatste wel doen maar dan meestal op basis van subjectieve gevoelens of in reactie op incidenten.

Is dat niet raar? Kunt u er blind op vertrouwen dat uw mensen geleverd krijgen wat u geleverd wilde hebben?

Bent u zich ervan bewust dat de technische prestaties van de meeste outsourcing leveranciers de vergelijking met onze energiemaatschappijen echt niet kunnen doorstaan?

Beschikt u over objectieve informatie over geleverde prestaties voordat u de maandelijkse rekening weer betaald? De praktijk leert ons dat u daar meestal niet over beschikt.

Dat kan echt anders. U leest over hoe u dat kunt bereiken in de onderstaande documenten of u laat zich door ons voorlichten in een persoonlijk gesprek.Performance management bij outsourcing met Koos Overbeeke


-
Koos Overbeeke

Dienstverlener die niet presteert

Hoe ga je om met een dienstverlener die niet presteert?

LeveranciersManagement

Leveranciersmanagement bij outsourcing. Hoe krijgt u het op de rit? Wat zijn de valkuilen?

 


 

 

contactSlagkracht Outsourcing;dm opleiding

Consultancy, Opleidingen en Implementatie Service

voor Governance (Regie) en Demand Management

bij Outsourcing en SSC

 

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie of bel even

 

 Slagkracht Outsourcing is een handelsnaam van Slagkracht Management