strategic sourcing

 

 

 

 

 

Sourcing advies

 

Jullie staan voor de uitdaging om een sourcing beslissing te nemen.

Wat is wijsheid? Ga je een deel van jullie organisatie uitbesteden:

  • Outsourcen?

  • In een SSC onderbrengen?

  • Of in een samenwerkingsverband onderbrengen?

  • Of is het misschien toch verstandiger om deze specifieke activiteit zelf uit te blijven voeren?


Sourcing vraagstukken maak je niet elke dag mee.

Het zit niet in jullie routine en daarom is het een algemeen aanvaarde praktijk dat organisaties er voor kiezen om bij de behandeling van sourcing vraagstukken een sourcing adviseur in te huren.

Iemand die de markt kent die het (out)sourcing proces kent en die in relatie tot jullie organisatie en haar kenmerken de mogelijkheden en beperkingen kan aangeven.

Iemand die redelijk snel en met een hoge mate van zekerheid kan aangeven wat voor jullie organisatie het meest profijtelijk zal zijn. Zodoende worden risico’s geminimaliseerd en valkuilen vermeden.

 

 

Waar let je op bij het contracteren van een sourcing adviseur?

Wij adviseren om een adviseur te kiezen die je niet alleen helpt bij het kiezen van de meest passende sourcing optie maar die ook weet hoe het daarna verder gaat, hoe je de realisatie regelt en die daar bij zijn advies rekening mee houdt.

Belangrijk is ook dat jullie zich ervan verzekeren dat jullie adviseur of het bureau waarmee je in zee gaat niet van twee walletjes eet. Er zijn namelijk bureaus die van leveranciers een vergoeding ontvangen op het moment dat zij jullie organisatie als klant aanbrengen (zogenaamde kick back fees).

Het resultaat van een goed sourcing advies is: Dat je beargumenteerd de juiste beslissing neemt. Een beslissing die je aam alle betrokkenen kunt uitleggen omdat de voordelen groter zijn dan eventuele nadelen.

Dit advies geeft je ook het materiaal in handen waardoor, mocht je tot uitbesteden overgaan, je wel met de juiste leverancier in zee te gaat en je krijgt handreikingen om een succesvol contract op te stellen.

Een contract dat de valkuilen vermijdt en jullie in een stevige positie ten opzichte van de leverancier laat staan.

 

Meer weten?

Neem dan hier contact met ons op. Wij investeren graag vrijblijvend in een nadere verkenning van jullie situatie en onze mogelijkheden.

Onze werkwijze

Wij hanteren een vaste prijs (fixed price) voor onze dienstverlening zodat je vooraf weet wat je krijgt en wat het kost.

Wij garanderen jullie tevredenheid met het resultaat van dit sourcing traject. referenties

Op jouw succes, namens Slagkracht Management,
-
Koos Overbeeke
 

fShare
0