pzh

 

 

Digitale transformatie Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland is op weg om digitale transformatie t.b.v. 2.200 eindgebruikers verder vorm te geven. Zij zijn daarin vooruitstrevend en lopen voor op andere provinciehuizen.

On-premise technieken wil men volledig uitfaseren (outsourcen) en vervangen door applicaties in de Cloud.

Sharing van informatie binnen de organisatie wil de provincie sterk bevorderen. Het motto is: delen is het nieuwe mailen.  Eindgebruikers laat men kennis maken met de nieuwe technieken en mogelijkheden die Microsoft hiervoor biedt.

MS Teams is het nieuwe portal om samen te werken o.b.v. Skype en Sharepoint technologie.

 

In de transitie zijn er forse uitdagingen te overwinnen. Functioneel en technisch moet afscheid worden genomen van het Citrix platform. Niet alle betrokkenen juichen dit toe.

Maar, meerdere platformen operationeel in beheer en onderhoud houden, draagt niet bij aan gewenste standaardisatie, stabilisatie en het minder complex maken van de IT omgeving.

Ook de security van de IT omgeving is gebaat bij uitfasering van de oude client-server techniek.

 

Het gehele project brengt naast innovatieve en rationalisatie componenten ook kostenvoordelen (OPEX) met zich mee. De beheerlast gaan omlaag.

 

Michel kreeg de vraag voorgelegd of we konden helpen bij deze migratie voor Microsoft applicaties. Dit soort opdrachten zijn voor Michel de krenten in de pap. Een leuke uitdagende job.

 

 

 

 

 

 

Michel Prevo

Michel Prevo

 
via 0622525950
 
 
 

 

 

 

 

koffie