performance management

 

 

 

 

Supplier Management = Performance Management 

Er is geen bedrijf of huishouden in Nederland dat niet aan performance management doet waar het bijvoorbeeld de levering van energiediensten betreft.

We meten nauwkeurig de hoeveelheid gas en elektriciteit die we verbruiken. We controleren en evalueren dat ook regelmatig (“iets meer dan vorig jaar maar oké, het was een strenge winter”).

Het mes van monitoren van de prestaties snijdt aan twee kanten. De leverancier kan er van overtuigd zijn dat hij betaald krijgt wat hij levert en wij weten dat we geen cent teveel betalen.
 

Bijzonder is dat we de kwaliteit van de levering niet meten en evalueren

Dat komt omdat de technische prestaties van onze energiemaatschappijen al tientallen jaren op een dergelijk hoog niveau staan dat wij er blindelings op vertrouwen dat er ook daadwerkelijk 220V geleverd wordt en niet bijvoorbeeld 180V.

Die 220V vinden wij vanzelfsprekend maar die 180V vinden ze in grote delen van Afrika en in de sloppen van Bombay nog een heel normale kwaliteitsafwijking!

Bij outsourcing van ICT, het Facilitair bedrijf, HRM, Callcenters etc. blijkt dat veel organisaties de geleverde diensten niet meten, niet controleren en niet evalueren!

Of die uitbesteders evalueren wel maar dan vooral op basis van subjectieve gevoelens of in reactie op incidenten.


Is dat niet raar?

Kun je er blind op vertrouwen dat jouw organisatie, jouw collega's, geleverd krijgen wat jullie geleverd wilden hebben?
 

Zijn jullie je er van bewust dat de technische prestaties van de meeste Outsourcing leveranciers (providers) de vergelijking met onze energiemaatschappijen echt niet kunnen doorstaan? Die providers leveren echt niet die constante kwaliteit die we thuis gewend zijn.

Beschik je over objectieve informatie over de geleverde prestaties voordat de maandelijkse rekening weer wordt betaald? De praktijk leert ons dat uitbesteder daar meestal niet over beschikken.

Dat kan echt anders.

Je leest over hoe je dat kunt bereiken in de onderstaande documenten en publicaties of je laat je door ons voorlichten in een persoonlijk gesprek.


 

De resultaten van uitbesteed werk besturen

Hoe kun je op een eenvoudig wijze de resultaten van uitbesteed werk besturen!


 

 

Overzicht van alle publicaties in deze categorie

 

 


Blijf op de hoogte!

 

 

Slagkracht-Outsourcing.nl is in de Benelux de favoriete Wiki van Regisseurs & Demand Managers en dat heeft een reden.

Jij weet wat er aan scheelt in Outsourcing en SSC land en wij weten hoe je dat kunt repareren.

Wij bouwen aan een beweging van goed geïnformeerde collega's.

- Koos Overbeeke

 

inzetbaar

 

Ruim 2000 collega's gebruiken de premium content die alleen voor Slagkracht Insiders beschikbaar is en ze ontvangen om de 14 dagen nieuwe Slagkracht.

Je kunt je hier bij hen aansluiten.

 

Invalid Input