Training voor Facilitair ZZP professionals

 

 

 

Outsourcing, Regie en Demand Management

Training voor Facilitair ZZP professionals

 

Anno 2019 is 70% van alle facilitaire werkzaamheden uitbesteed. Dat betekent voor Facilitair ZZP professionals zoals jij, dat je zonder grondige kennis van het Outsourcing metier al snel tekort schiet, weinig toegevoegde waarde kunt bieden.

 

Terwijl veel van je opdrachtgevers ook naar school zijn gegaan en een studie hebben gevolgd in een tijd dat Outsourcing, Regie en Demand Management nog niet in het vakkenpakket zat.

Veel opdrachtgevers hebben dan ook last van Outsourcing beslommeringen. Ze zijn bezig al doende het wiel uit te vinden.

En jij?

Kun jij opdrachtgevers ondersteunen en hen verrassen met moderne inzichten en methoden? Methoden voor Regie & Demand Management die in de praktijk hun waarde hebben bewezen?

Weet jij respect af te dwingen door je deskundige aanpak en de aansprekende resultaten die je snel weet te boeken?

De vraag is: hoe doe je dat? Hoe help je opdrachtgevers af van hun Outsourcing beslommeringen?

 

De uitdaging, het vinden van methoden om een leverancier mee te krijgen en opdrachtgevers, gebruikers en de directie tevreden te stemmen, die uitdaging ken ik.

Jaren terug was ik als programma manager bij KPN verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een ondersteunende dienst. Grote delen van die dienst waren echter geoutsourced. 

Ik ontdekte al snel dat het succes van acties in sterke mate afhangt van de kwaliteit Regie en Demand Management. Als dat op orde is kun je resultaten boeken. Als dat niet op orde is… boek je geen resultaten.

Helaas, het was niet op orde.

Net als jij besteedde ik heel wat uurtjes aan onderzoek naar hoe ik grip op de zaak kon krijgen en hoe ik mijn opdracht kon realiseren. Aanvankelijk zonder succes.

Ik hoop dat deze pagina het je makkelijker maakt om die informatie te krijgen die je nodig hebt om een goede beslissing te nemen.

Dank voor het langskomen. Dank ook dat je mijn opleiding Regie en Demand Management wil overwegen. Ik voel me vereerd.

 

 

page banner

 

Jouw werk, je acquisitie

Deze training is er speciaal voor jou als jij als interim facilitair manager of specialist regelmatig in aanraking komt met uitbesteed werk, Outsourcing.

Waarschijnlijk herken je dan dat de resultaten van dat uitbestede werk niet altijd zijn wat je opdrachtgever er van verwacht.

En waar sta jij dan?

Kun jij aantonen dat je verstand van de materie hebt, kun je een certificaat op dat gebied laten zien, kun jij snel de vinger op de zere plek leggen en verbetersuggesties doen waarvan is bewezen dat ze werken?

 

Of je bent op acquisitie gesprek, of je drinkt een kopje koffie met een relatie en hij vraagt of je ervaring hebt met Outsourcing of met Regie en Demand Management.

Stommel je dan iets over een project dat je een tijdje terug deed en roep je iets over hoe succesvol dat was zonder dat je direct kunt zeggen wat daarvan de oorzaak was of wat jouw unieke bijdrage was?

Of roep je gelijk dat je gecertificeerd Regisseur/Demand Manager bent?

Naast enkele honderden managers zijn er nu enkele tientallen Facilitair ZZP professionals gecertificeerd in Regie & Demand Management bij Outsourcing.

Kun jij de concurrentie met hen aan of wordt jouw CV straks opzij gelegd?

 

training voor ZZPers en freelancers 

 

Veel facilitair ZZP professionals steken teveel tijd in uitbesteed werk. Die tijd kruipt in overleggen en vergaderen over SLA’s, KPI’s en het beheren van afspraken dossiers etc. Vaak zonder dat dit bevredigende resultaten oplevert.

Het gevolg is dat je werk een zware opgave lijkt. Het is iedere keer weer een gepuzzel. Het kost te veel tijd en het ontbreekt je aan kennis om een krachtig leverancier aansturing neer te zetten.

Hierdoor krijgt je opdrachtgever niet de dienstverlening waar hij recht op heeft.

 

Frustrerend!

Je wilt er niet te veel tijd aan besteden. Je wilt er ook niet steeds weer achteraf achter komen dat je inspanningen niet de resultaten opleveren die je er van had verwacht.

 

Leer daarom in twee dagen alle ins en outs kennen

van Regie en Demand Management voor

Outsourcing

 

 

Wat je nodig hebt, is namelijk een systeem en een tactiek. Natuurlijk moet je er tijd in stoppen, maar die tijd verdien je dubbel en dwars terug. Ontdek tijdens de twee trainingsdagen alle aspecten die je nodig hebt om verder te komen.

Eindelijk levert deze investering je resultaat op en ken je de methoden die je nodig hebt om je rol effectief verder te ontwikkelen.

Wij vatten die methoden die je leert samen onder de noemer Regie en Demand Management.

 

 

Moet je Regisseur of Demand Manager zijn voor deze training?

Nee, ben je dat tijdelijk wel of ben je onderdeel van een Regie Organisatie dan is deze training een must!

Waarom?

Besturen van uitbesteed werk hebben we niet geleerd in onze schoolopleiding. Zonder de kennis van deze training sta je met 3-0 achter in elk gesprek met jullie leverancier.

Outsourcing en SSC is namelijk iets heel anders dan traditionele inkoop of werken met interne stafdiensten. Beschik je niet over de juiste kennis dan berokken jij je opdrachtgever schade doordat je niet het beste uit de uitbesteding haalt.

 

Ben je interim controller, inkoper, contractmanager, lijnmanager, projectmanager of .... wat ook je functienaam is maar je bent wel betrokken bij de uitbesteding dan is ook voor jou deze opleiding van belang.voetbal

 

Je kunt het zo zien. Je maakt in de organisatie waar je werkt deel uit van het team dat betrokken is bij de uitbesteding.

Het is net als bij voetbal.

Je kunt een geweldige spits hebben maar als het team die spits niet voorziet van de juiste ballen dan presteert die spits niets.

 

Daarom praat mee met kennis van het metier. Weet wat de belangrijke zaken zijn om op te letten, belangrijke zaken om te doen en om na te laten.

Twijfel je over het nut van deze Outsourcing, Regie en Demand Management Training voor facilitair ZZP professionals?

Vraag je je af of je deze investering wel moet doen? Klik dan op de button en lees de investeringshandleiding zzp investering

 

 

 

Hoe lijkt het je om:

 • Alle Ins en Outs van sourcing strategiën te kennen?
 • Optimaal gebruik weten te maken van de kennis en de kunde van leveranciers?
 • Dagelijks te merken dat je opdrachtgever tevreden is en onder de indruk van jouw inbreng?
 • Zichtbaar te kunnen maken dat gebruikers en eindklanten van je opdrachtgever niet meer klagen, niet meer weglopen en nu tevreden zijn?
 • Je opdrachtgever verder te brengen in effectief Regie voeren en Demand Management?
 • Je opdrachtgever méér controle te geven op de kosten doordat jij alle geheimen en de valkuilen van contracten en SLA's (XlA's) kent?
 • De ins en outs te kennen van Holistisch Demand Management, Service Integratie (SIAM), Customer Journey en Personas?
 • Niet enorm veel tijd kwijt te zijn aan trouble shooting en ander gedoe? • Niet meer gefrustreerd te raken, omdat je nu weet hoe je de zaken naar je hand kunt zetten?
 • Alle mogelijkheden van een uitbesteding volledig te kunnen benutten? • Gezien te worden als een gecertificeerd Outsourcing Professional!
 • Gezien te worden als iemand die deskundig is vanaf de eerste marktverkenning tot contractbeëindiging en retransitie (Sourcing & Regie)!
 • Gezien te worden als iemand die de impact kent en kan beïnvloeden van subcontractor tot eindklant (Regie & Demand Management)!

 

opleiding voor ICT ZZP professionals

 

 

Denk je dat een bijdrage aan meer effectieve Regie en Demand Management in jouw situatie niet mogelijk is?

Of dat de leverancier van je opdrachtgever niet beter kan dan hij al doet?

Heb je veel tijd gestoken in Regie en/of Demand Management om te achterhalen hoe het werkt? En heb je het ook weer opgegeven vanwege alle hobbels die je moest nemen?

Heb je er wel eens over nagedacht, wat er gebeurt als je de resultaten van je inspanningen kunt verdubbelen? Als je met iedere actie ook resultaten boekt?

Ik laat je zien hoe dat werkt. Ja ook bij de overheid en bij een GR! Hoe je jouw leverancier in beweging krijgt en hoe je je weg vindt in de methodieken voor Slagkracht in Regie & Demand Management op Uitbesteed Werk.

Deze vaardigheden pas ik zelf al 15 jaar toe, introduceer ze bij klanten en deel die kennis en ervaring nu met jou! Laat je kansen niet liggen! Meld je direct aan!

Je bent dan zeker van je plaats. Je kunt, indien nodig, de inschrijving een week lang kosteloos annuleren.

Kom ook naar Huize Berge te Vught en geniet in de rustieke omgeving van een klassiek landhuis van twee dagen inspiratie en nieuwe kennis.

 

banner huize bergen

 

 

In het afgelopen 4 jaar bezochten ruim 500 collega’s de Slagkracht Regie en Demand Management training (we noemen het ook wel een opleiding omdat er heel veel kennis wordt overgebracht).

Na deelname aan de training behalen ze opzienbarende resultaten met de slimme methoden die Koos deelt tijdens de opleiding. Het is hun volledig duidelijk hoe ze een effectieve Regie functie kunnen ontwikkelen en waarom het eerst niet lukte en nu wel.

Tijdens de Training management methoden bij outsourcing krijg je een systeem aangereikt dat werkt en waardoor je in een positieve flow belandt.

Hierdoor hou je het vol, krijg je er plezier in én kosten de werkzaamheden je veel minder energie. Met dat systeem, de kennis en inspiratie die je krijgt aangereikt kun jij straks met meer Slagkracht je projecten handen en voeten geven. ja reserveer mijn plek

 

 

Twijfel je nog?

Dit is wat anderen zeggen na deelname aan de Outsourcing, Regie en Demand Management Training voor ICT ZZP professionals:

Ps. In het verleden noemden we het de Opleiding Demand Management maar die naam dekte de lading onvoldoende vandaar dat we de naam veranderd hebben.

 

Interim Manager Site Facilities

Josha FromaJosha Froma

Een helder opgezette cursus waarbij onder de enthousiaste leiding van Koos de deelnemers in 2 dagen wegwijs werden gemaakt in de verschillende facetten van demand en supply management.

Koos weet vanuit zijn ervaring de theorie goed te combineren met voorbeelden uit de praktijk. Door zijn manier van lesgeven zijn de onderwerpen voor iedere deelnemer goed te plaatsen in de eigen dagelijkse praktijk. Hierdoor ontstaan snel nieuwe inzichten in ieders eigen bedrijfsvraagstuk. Wat mij betreft is deze cursus een aanrader voor iedereen die te maken heeft met vraagstukken op het gebied van demand & supply management.

 

Manager Document Center at Delta Lloyd Group

Desiree KoendersDesiree Koenders

Koos Overbeeke heeft veel ervaring en kennis op het gebied van outsourcing. Een groot voordeel van deze training is dat ik de kennis die ik heb opgedaan direct in de praktijk kan toepassen. Hij heeft me op verschillende punten aan het denken gezet en ik weet nu beter wat cruciale punten zijn voorafgaand en tijdens de implementatie van het outsourcen van werk.

 

Manager Asset-, Contract- and Projectmanagement at Royal FloraHolland

Rachid MaghnoujiRachid Maghnouji

Koos is een expert en ervaringsdeskundige op het gebied van demandmanagement, outsourcing en aanverwante gebieden. hij kan de materie goed relateren aan de omgeving en aan een van de vele ervaringen uit zijn praktijk.

Kritisch en constructief tegelijk hetgeen helpt om valkuilen in de praktijk van demandmanagement te ontwijken. Kortom een expert op zijn vakgebied, die zijn ervaringen graag deelt.

Meer referenties 

 

 

Onderwerpen die tijdens training aan de orde komen

De opleiding brengt de beginselen van Outsourcing, Regie en Demand Management tot leven.

Theorie en praktijk worden aan elkaar gekoppeld op een wijze die het voor je mogelijk maakt heel eenvoudig de stof in jouw situatie te plaatsen en toe te passen.

Daarnaast leer je de eenvoud en de kracht van Holistisch Demand Management kennen. Zoek gerust heel het Internet af. De kracht, de eenvoud en de resultaten van Holistisch Demand Management leer je nergens anders kennen.

Je leert het alleen in deze opleiding.

Onderwerpen die o.m. aan bod komen zijn:

 • Hoe voor je opdrachtgever de besturing van uitbesteed werk inrichten? Holistisch Demand Management, Regie, Supply Management, Service integratie en Governance.
 • Hoe Outsourcing projecten aanpakken? Hoe Transitie- en Transformatie- projecten aanpakken? Wat zijn de valkuilen? Hoe los je het op als het fout loopt? Hoe pak je het aan?
 • Hoe help je de opdrachtgever om in de ‘driver seat’ te komen? Hoe krijgt hij de resultaten die nodig zijn voor gebruikers en klanten?
 • Ondersteunende methoden voor effectief Contract en SLA Management, Performance Management, Keten-Management, Relatie Management.
 • De specifieke Outsourcing (uitbesteding) elementen in contracten en SLA’s die vaak ontbreken! Waarin wijken die elementen af van reguliere inkoop contracten? Welke problemen ontstaan daardoor? Hoe los je die problemen op?
 • Hoe toch grip op de situatie krijgen als je ontdekt dat Contracten en de SLA ernstige tekortkomingen kennen? Als je ontdekt dat cruciale elementen in contracten ontbreken of er verkeerd in staan?
 • Hoe leveranciers meekrijgen in aanpassingen van Services, Contracten en SLA’s zonder direct met de geldbuidel te hoeven rammelen? Hoe hou je dat praktisch en resultaat gericht? Hoe eindeloze discussies en overleggen uitbannen?
 • Hoe omgaan met conflicten? Hoe maak je er een Win-Win-Win van?
 • Hoe kun je voor je opdrachtgever de vraag in kaart brengen hoe hou je die actueel? Hoe kun je die vraag besturen?

(Klik hier voor een detail overzicht van alle onderwerpen in een pop-up scherm)

Maak jij het verschil? 

 

Inschrijving kan nu maar wacht niet te lang. Vol is vol.

onderscheidend zijn

 

Beknopt overzicht van het programma

1. Introductie met o.m.

 • Vier dynamische veranderingen die jouw organisatie overvallen bij (Out)Sourcing
 • Vier redenen waarom je Regie en Demand management nodig hebt bij elke Sourcing
 • Waar je voor moet zorgen om optimaal resultaat te kunnen bereiken

 

2. Sourcing met o.m.

 • De 10 scenario mogelijkheden
 • Het verschil tussen inkopen en uitbesteden/outsourcing
 • De tactische en operationele aspecten van verschillende scenario’s

 

3. Demand Management modellen met o.m.

 • Hoe krijg je demand (de vraag) echt in kaart? (Nieuw in 2018)
 • Hoe bestuur je de vraag?  (Nieuw in 2018)
 • Het verschil tussen regie, demand management en Holistisch Demand Management
 • Hoge en lage knip besturing en de nadelen van het 9 vlakken model
 • Het capability model als beter alternatief voor het 9 vlakken model (Nieuw in 2018)
 • Hoe dwing je beter service af zelfs al heb je geen adequate SLA
 • Managing partner, Managing agent, Total Service en andere modellen
 • De business case voor demand management
 • De verschillen tussen IT, FM, Call centers, Fieldservice, HRM en BPO outsourcing
 • SIAM, in huis, uitbesteden of ...

 

4. De SLA (DVO). Hoe kun je dit middel inzetten als

 • communicatie tool
 • conflict preventie instrument
 • middel voor het bevorderen van effectieve samenwerking
 • Hoe verrander je een tandenloze tijger SLA in een effectief hulpmiddel?
 • XLA, SLA hoe maak je ze effectief en hoe voorkom je een hoop bureaucratische rompslomp?

 

En op dag twee van de opleiding Regie en Demand Management leer je onder meer over:

5. Het contract met o.m.

 • Wat moet iedere manager weten over sourcing contracten en waarom?
 • Welke afspraken moet je ten koste van alles vermijden?
 • Hoe zorg je dat de machtsbalans met je leverancier in evenwicht blijft?
 • Wat moet een contract manager allemaal verzorgen en wat is daarbij anders ingeval van Sourcing dan bij Inkoop?
 • Wat onderzoek je als business manager tijdens een due diligence?

 

6. De transitie en de transformatie met o.m.

 • Wat zijn typische transitie en wat zijn transformatie activiteiten?
 • Wat zijn de valkuilen? Hoe voorkom je die?
 • Hoe organiseer je een transitie, wat moet je doen?
 • Drie verschillende benaderingen van transitie

 

7. Prestatie management & leverancier aansturing met o.m.

 • Foute manieren van leverancier aansturing
 • Hoe je effectief een leverancier aanstuurt
 • Vendor Development (Nieuw in 2018)
 • Hoe je snel en eenvoudig een effectief KPI bouwwerk maakt
 • Prestatie bewaking zonder zorgen aan de hand van o.a. de film over Simon Kuipers en Shani Davis (de film laat zien hoe het fout kan gaan)
 • Specifieke aspecten van Regie en Demand Management bij uitbesteding van IT, FM, HR, Callcenter & Monteurs.

 

8. Relatiemanagement met o.m.

 • Wat relatiemanagement bij sourcing anders maakt
 • De vier rollen van relatiemanagement bij sourcing
 • Hoe je een vastgelopen samenwerking weer op de rails krijgt

 

 

 

ja reserveer mijn plek

 

 

 

 

Wat achtergrond over mijzelf

Hierboven gaf ik al aan hoe ik ruim vijftien jaar terug in het Outsourcing, Regie & Demand Management metier terecht kwam.

In de daaropvolgende jaren zag ik hoe veel bedrijven worstelden met hun Outsourcing. Ik besloot die bedrijven mijn hulp, expertise en ervaring aan te bieden.

Vrijwel alle grote en bekende organisaties in Nederland en talloze kleinere en minder bekende organisaties hebben daar gebruik van gemaakt.

Vandaag besteed ik veel tijd aan schrijven, advieswerk, opleidingen en spreekbeurten. Mijn voornaamste platform is Slagkracht Outsourcing: Deze website is in Nederland en in dit vakgebied de best gelezen website met duizenden bezoekers per maand.

Ongeveer 3000 collega’s zijn geabonneerd op mijn publicaties over Outsourcing, Regie & Demand Management. Mijn boek over Demand Management is nu meer dan 15000 maal gedownload.

 

Privé woon ik al jaren samen met Annemie. We hebben samen vier kinderen en zes kleinkinderen en wonen in de omgeving van Tilburg (Noord Brabant).

In mijn vrije tijd geniet ik van een goed boek, fietsen, tracking en ben ik een fanatiek skiër.

 

 

referenties koos overbeeke

 

Je kunt je via onderstaande button rechtstreeks aanmelden als belangstellende voor deze opleiding. ja reserveer mijn plek

 

 

Open inschrijving

Wanneer is de eerstvolgende opleiding Regie, Demand & Supplier Management, verdubbel resultaten, halveer je inspanningen?

Actuele prijzen en datums van de trainingsdagen vind je op de inschrijfpagina. Je komt daar via een klik op de 'beleef het mee' buttons.

Bij vroege inschrijving is vroegboekkorting mogelijk.

Voorinschrijvingen geven ons zekerheid over het aantal deelnemers. Je profiteert daarvan. De korting kan tot vele honderden Euro's p.p. oplopen.

Bij deze prijs zijn naast de opleiding 2 lunches, parkeren op onze kosten, koffie, thee en water inbegrepen en verder krijg je alle documentatie elektronisch aangeleverd.

 

documentatieset

Hard copy documentatieset

Je kunt ook tegen kostprijs een hard copy documentatieset bestellen.

 

Niet goed, geld terug garantie

Wij van Slagkracht Management staan garant voor de kwaliteit van deze opleiding. Controleer gerust zelf of je waar voor je geld krijgt.

Een overzicht van jouw rechten na inschrijving voor deze opleiding

Alle prijzen zijn exclusief BTW

 

CertificaatCertificaat Opleiding Regie en Demand Management

Bij succesvolle deelname aan de Outsourcing, Regie en Demand Management Training voor ICT ZZP professionals ontvang je altijd een hard copy op naam gesteld certificaat.

 

Het aantal deelnemers is beperkt. Vol is vol.

Om enige vorm van interactie mogelijk te maken houden we het aantal deelnemers per cursusgroep beperkt.

 

 

 

 

ja reserveer mijn plek

 

 

 Enkele voorbeelden van bedrijven waarvoor wij de (incompany) opleiding mochten verzorgen:

Enkele voorbeelden van bedrijven waarvoor we de incompany opleiding verzorgden

 

 

 

 

 

ja reserveer mijn plek

 

 

Terug van de Outsourcing, Regie & Demand Management Training voor Facilitair ZZP professionals naar ZZP opleidingen